Efficiënter trucks reinigen met Wanner Hydra-Cell pompen

PromoTec levert hoge drukpompen voor de carwash– en truckwashinstallaties.

Naast autowasstraten worden er steeds meer installaties gebouwd om grote voertuigen zoals vrachtwagens te kunnen reinigen. Voorbeelden hiervan zijn installaties gevestigd vlakbij steengroeven, zandafgravingen of ertsoverslag, waar de voertuigen vrijwel continu aan vervuiling worden blootgesteld. Ook bij grote steden bouwt men dergelijke installaties om vervuiling van de (binnen-)stad door zware vervuilde voertuigen tegen te gaan.

Vooral de onderkant van het voertuig vraagt extra aandacht  Belangrijke onderdelen zitten immers onder het voertuig zoals de brandstoftank, remmen, aandrijving en leidingen en het is onvermijdelijk dat deze vervuild raken. Het onderhoud aan de voertuigen gaat sneller en efficiënter wanneer deze schoon is.

Bij handmatig reinigen van de voertuigen, wordt het voertuig boven een put geplaatst waarin een medewerker met behulp van een stoomcleaner het vuil verwijdert. Een touringcar voor 50 personen neemt zo al snel 3,5 uur tijd in beslag om de onderkant te reinigen. Al die tijd staat een medewerker gehuld in beschermende kleding de bus boven zich schoon te maken. Bovendien betekent deze lange cyclus dat hierdoor de doorlooptijd bij onderhoud enorm lang is.

Met de inzet van een Wanner Hydra-Cell G35 pomp is de medewerker in de put vervangen door een automatisch systeem waarin een aantal sproeiers is geplaatst. Wanneer het voertuig nu boven de put geplaatst wordt kan, met één druk op de knop, aan de hand van een keuzemenu de onderkant volledig gereinigd worden, afgestemd op de juiste lengte en het type voertuig.

Met behulp van hogedruk reiniging kan ook de rest van het voertuig gereinigd worden. Ook hier speelt de Wanner Hydra-Cell pomp een belangrijke rol. Uit kostenoverweging is het interessant om water te gaan hergebruiken. De traditioneel toegepaste plunjerpompen geven hierbij al gauw reden tot zorg. Veel gebruikers ervaren bij hergebruik van water na korte tijd al de beperkingen van de plunjerpompen. Lekkage, overmatige slijtage en uitval zijn veel gehoorde klachten. De Wanner Hydra-Cell pomp echter is ongevoelig voor vervuild water.

Voordelen
In plaats van reiniging met stoom wordt nu gebruik gemaakt van gerecycled koud water (= besparing op energiekosten !). De Wanner Hydra-Cell pomp levert bij een capaciteit van ca. 100 liter/minuut een druk tot maximaal 100 bar en is in staat vaste deeltjes te verpompen.

Daarnaast is de pomp voorzien van Hydra-Cells Kel-Cell principe: een membraan positioneringsysteem waardoor de pomp beschermd wordt tegen onmiddellijk optredende schade wanneer de zuigleiding geblokkeerd raakt door bijvoorbeeld een verstopt filter. Bovendien kan de Wanner Hydra-Cell pomp droogdraaien (met gesloten zuig, niet met prop in zuigleiding bijvoorbeeld) zonder dat de pomp hiervan schade ondervindt.

Zoek jij een afwisselende job?