Het verpompen van voedingsmiddelen is een vak apart.  Van grondstof tot gereed product.  PromoTec heeft ruim 50 jaar ervaring als pompspecialist. Met een breed pakket pompen en dempers beschikken wij over de juiste kennis van en ervaring met het selecteren van verschillende pompen en pulsatiedempers voor de voedingsmiddelenindustrie.

De voedingsmiddelenindustrie wordt wel beschouwd als de grootste industrie van Nederland. Dit betekent dat er een enorme diversiteit is van processen, waarbij de fabrikant voedselveiligheid moet waarborgen. Voedselveiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst. Dit kan uitsluitend bereikt worden door te produceren in een hygiënische werkomgeving met uitsluitend sanitaire tanks, leidingen en leidingcomponenten zoals pompen en dempers. De werkomgeving dient schoon te zijn, evenals emballage die voor hergebruik bij sommige producenten weer ingenomen wordt om producten te verpakken. Hygiënisch werken met uitsluitend sanitaire apparatuur is cruciaal om ziekmakers, zoals bacteriën, virussen of parasieten uit te sluiten en daarmee voedselveiligheid te kunnen waarborgen

PromoTec speelt hierbij een belangrijke rol. Voor de voedingsbranche levert PromoTec sanitaire pompen en sanitaire pulsatiedempers, die in het hart van het proces ingezet worden.

Maar ook in de periferie rondom het voedingsmiddelen proces worden veel pompen en dempers gebruikt. Veel van deze pompen en dempers hoeven dan per definitie weer niet sanitair uitgevoerd te zijn. Denk dan aan pompen voor het doseren van kleur en smaakstoffen of het doseren van zuur en loog voor de CIP-cleaning. Daarnaast zien we ook veel pompen voor het verpompen van water o.a. voor spoelen en reiniging van tanks en leidingen maar ook voor hogedruk reiniging van kratten, flessen, bulk containers en niet in de laatste plaats, de werkvloer. Ook in deze periferie is PromoTec actief met  o.a. membraanpompen, slangenpompen, centrifugaal- en turbinepompen, schottenpompen, doseerpompen en niet te vergeten de luchtgedreven dubbel membraanpompen.