Voor het laden en lossen van vrachtwagens, tanks of schepen worden uiteenlopende typen pompen ingezet. Grootst gemene deler is dat het vaak om grote capaciteiten en lage drukken gaat.

PromoTec biedt een breed scala aan pompen voor het laden en lossen van vloeistoffen:

  • grotere en stationaire laad- en lospompen
  • kleinere pompen voor op- en overslag.

Vloeistoffen, of het nu een grondstof is of een gereed product, worden op verschillende wijze vervoerd tussen productiebedrijven onderling en van productiebedrijven naar de gebruikers. Transport en opslag. Veel bedrijven die vloeistoffen verwerken hebben vaak een laad en/of losplaats alwaar de vloeistoffen vanuit tanks worden overgeslagen van of naar tankwagens, treinen of schepen. Voor als deze overslag zijn pompen essentieel. Hierbij is er een enorme diversiteit aan pompen. Afhankelijk van de vloeistof die overgeslagen wordt, is het hoog of laag viskeus, is het een gevaarlijke vloeistof, vluchtig of giftig, is het een agressieve stof of zijn het voedingsmiddelen, er moet een passende pomp geselecteerd worden. Voor alle vloeistofoverslag geldt dat het in een zo kort mogelijke tijd overgeslagen moet zijn. Dus een grote pompcapaciteit en vaak een vereiste.

PromoTec heeft een breed programma pompen die inzetbaar zijn als laad- of lospomp en voor overslag van vloeistoffen. Wij bieden magneetgedreven centrifigaalpompen, turbinepompen, tandwielpompen, schottenpompen, busmotorpompen, schroefspindelpompen, slangenpompen en luchtgedreven membraanpompen. Luisterend naar de wensen en de eisen die gesteld worden, komen we met een passende selectie voor een permanente vaste of tijdelijke en mobiele opstelling. Ook voorzien wij in pompen die in geval van een calamiteit voor overslag van vloeistoffen moeten kunnen zorg dragen.