In zowel de farmaceutische als ook in de cosmetische industrie  is er een enorme diversiteit van processen. Vaak gaat het om productie in kleine batches met zowel laag als hoog viskeuze vloeistoffen als ook lage en hogere drukken. Hygiëne en toepassing van sanitaire apparatuur is daarbij van cruciaal belang. Reinigen en steriliseren (CIP/SIP cleaning) moet dan ook continu gecontroleerd en gegarandeerd kunnen plaatsvinden.

PromoTec levert een breed scala aan pompen voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Deze worden zorgvuldig op de toepassing geselecteerd waarbij parameters als capaciteit, druk, temperatuur, chemische concentratie en materiaalkeuze, maar ook klant specifieke wensen of eisen en onze eigen ervaring het uitgangspunt zijn. Voor transfer of dosering van soms gevaarlijke, toxische, of vluchtige vloeistoffen bieden wij een breed programma emissievrije centrifugaal-, tandwiel-, turbine-, slangen– en membraanpompen waarin wij met meer dan 50 jaar ervaring kunnen adviseren.

Ook als we het hebben over reiniging, spoelen en CIP/SIP systemen kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren. CIP/SIP systemen kunnen op stoom of chemische werking gebaseerd zijn. We denken dan aan doseren van zuren en logen gevolgd door spoelen van tanks en vaten, leidingen en leiding componenten.

In de periferie om het hart van het productie proces, zien wij ook vaak luchtgedreven membraanpompen. Deze danken hun succes aan het feit dat ze licht en makkelijk inzetbaar zijn, op veel plekken alwaar niet direct een vast opgestelde pomp beschikbaar is. PromoTec levert een revolutionaire luchtgedreven dubbele membraanpomp. In vergelijk met de traditionele luchtgedreven membraanpomp biedt deze doorontwikkelde versie 70% minder pulsatie, 45% reductie in energieverbruik en een aanzienlijk lager geluids- en vibratie niveau (< 68 dBa). Ook slangenpompen worden in deze industrie veelvuldig toegepast, o.a. voor het legen van IBC’s (bulk containers) e.d.