Reservedelen en accessoires

PromoTec beschikt over een uitgebreide voorraad reservedelen en complete pompen. Hierdoor kunnen wij snel leveren om voor u eventuele stilstand te minimaliseren. In overleg kunnen wij speciaal voor u cruciale onderdelen of pompen op voorraad houden, in dat geval bent u verzekerd van snelle levering en maximale continuïteit in uw proces.

  • PromoTec gebruikt uitsluitend originele onderdelen
  • Uitgebreide voorraad
  • Snelle levering

Van sommige pompmerken hebben wij kant-en-klare spare kits, deze zijn in prijs voordeliger dan de ‘’som der losse delen’’.

Zo heeft Wanner Hydra-Cell speciale spare kits voor de vervanging van elastomeren, of de vervanging van kleppen, of natuurlijk complete kits.

Flowguard, leverancier van pulsatiedempers biedt alles wat benodigd is om de demper op druk te brengen (‘’vulset’’ genaamd) in één handzame koffer.

Albin slangen voor slangenpompen.  Zeer duurzame slangen, speciaal geproduceerd voor Albin slangenpompen en inzetbaar voor Bredel, Blackmer en Verderflex slangenpompen.

Wanner Hydra-Cell tools en accessoires

Spare kits, reserve- en servicedelen

Wanner Hydra-Cell spare kits voor membraanpompen

Wanner Hydra-Cell Service kits

Voor elk pompmodel bestaan er 3 soorten originele Wanner Hydra-Cell spare kits:

– membraankits
– kleppenkits en
– complete spare kits

Afhankelijk van wat u nodig heeft, kunt u voor elke pomp een kant en klare spare kit bestellen.

Neem contact met ons op voor advies over wat u nodig heeft en houdt uw pompmodel en serienummer bij de hand (deze informatie staat op het typeplaatje van de pomp).

U kunt de service van Wanner Hydra-Cell pompen ook aan ons overlaten, wij hebben de benodigde onderdelen altijd in voorraad en kunnen u in de meeste gevallen snelle service bieden. Hierbij heeft u de keuze tot de pomp laten repareren op uw locatie of bij ons in de werkplaats. In het laatste geval wordt uw pomp ook getest op onze eigen testinstallatie. Lees meer op: service.

Wanner Hydra-Cell overstortventielen C24 C46 C62 C63

Wanner Hydra-Cell overstortventielen

Wanner Hydra-Cell overstortventielen zijn ontworpen om geheel of gedeeltelijk de verpompte vloeistof af te voeren naar de zuigleiding of zuigtank. Ontoelaatbare drukken komen niet meer voor en bovendien kan het gewenste drukbereik van de pomp worden ingesteld.

Het ventiel wordt in-line gemonteerd, zodat de volledige hoeveelheid vloeistof door het ventiel stroomt. Dit heeft als gunstig gevolg dat afzetting en bezinking van vaste delen tot het verleden behoren. Door deze constructie en de mogelijkheid om een optimale plunjer/ zitting combinatie te kiezen, kan het ventiel zeer vaak openen en sluiten zonder dat er lekkage optreedt.

De Wanner Hydra-Cell valves zijn, net als de pompen, ontworpen voor zwaar industrieel gebruik. Ze zijn simpel in gebruik, eenvoudig te onderhouden en bieden maximale bedrijfszekerheid. Alléén in te zetten in combinatie met Wanner Hydra-Cell pompen.

Voor meer informatie over overstortventielen: kijk ook op de betreffende pagina van Wanner Hydra-Cell U.K.

Wanner Hydra-Cell olie

Voor een optimale prestatie en langdurig bedrijf van de Wanner Hydra-Cell pompen is het belangrijk dat de olie met regelmaat gewisseld wordt (in de handleiding die u bij de pomp ontvangen heeft, staat de frequentie genoemd).

PromoTec levert de Wanner Hydra-Cell olie in vaten van 1 en 9,5 liter. De olie is verkrijgbaar in standaard, EPDM of food grade uitvoering, en in 40W uitvoering voor hogere belasting en hogere temperaturen. De olie die u nodig heeft, is afhankelijk van uw pompconfiguratie. De 12e digit van het pompmodel (zie typeplaatje pomp) is een letter, die staat voor welke olie de pomp bevat.
Check de Wanner Hydra-Cell olie aanbevelingstabel.

Als u twijfelt over welke olie te gebruiken, aarzel dan niet ons te bellen (een verkeerde olie inzetten kan schade veroorzaken aan de pomp!).

Albin slangen

gaan 30% langer mee dan elke andere slang die op de markt verkrijgbaar is!

Albin levert een hoge kwaliteit samengestelde rubberen slangen, versterkt met 2 tot 6 lagen van gevlochten polyamide en met een buitenlaag met strikte toleranties, om perfecte samendrukking te garanderen. Albin slangen passen ook in de meeste andere slangenpompen zoals Bredel, Verderflex en Blackmer. Gezien de snelle levertijden een interessant alternatief.

Flowguard charging assembly vulset voordemper

Flowguard vulset voor demper op druk brengen

Flowguard, leverancier van pulsatiedempers biedt alles wat benodigd is om de demper op druk te brengen (‘’vulset’’ genaamd) als charging assembly in één handzame koffer.

Vraag de juiste charging assembly voor uw demper bij ons aan, houd svp het serienummer van de demper bij de hand.

Olie vullen en ontluchten

Op ons Youtubekanaal vindt u informatieve media over:

hoe olie bij te vullen bij Wanner Hydra-Cell pompen
– hoe de pomp te ontluchten
na het bijvullen van de olie.