PromoTec is al meer dan 50 jaar als pompspecialist actief in de chemische en petrochemische industrie. Vanuit die ervaring  hebben wij een breed pakket pompen opgebouwd en  beschikken wij over een enorme kennis voor het maken van een passende pompselectie.

In de chemie en petrochemie (maar in toenemende mate ook in andere industrietakken) worden emissievrije (lees: lekvrije / uitstootvrije) pompen uit oogpunt van veiligheid, toenemende milieueisen en minder onderhoudsgevoelig dan de traditionele pompen, steeds vaker ingezet. PromoTec heeft een breed programma emissievrije pompen waarin o.a. magneetgedreven centrifugaalpompen, tandwielpompen, turbinepompen, schottenpompen, membraanpompen, doseerpompen en busmotorpompen.

Onze emissievrije pompen worden wereldwijd gebruikt voor het verpompen van de meest uiteenlopende vloeistoffen, waaronder gevaarlijke, vluchtige of corrosieve vloeistoffen, zoals  o.a. zuren, logen en oplosmiddelen. Juist vanwege de aard van het te verpompen product kiest men in toenemende mate uit veiligheidsoverweging voor lekvrije, uitstootvrije pompen. Niet onbelangrijk neveneffect is dat deze pompen veelal aanzienlijk langere standtijd bieden en minder onderhoud vragen dan de traditionele pompen, uitgevoerd met een mechanical seal of andere asfdichting.

We onderscheiden verschillende pomptypen die gebouwd zijn volgens de laatste normen, eisen en wet-en regelgeving. Of het nu gaat om pompen volgens ISO of API standaards, of ATEX 94/9/EC.

De magneetgedreven pompen zijn geschikt voor capaciteiten van enkele liters per uur tot ruim 200 m³ per uur, opvoerhoogtes tot 90 mvk en temperaturen tot 300 °C. Met de busmotorpompen, die zowel in ISO 2858 als ook in API685 uitvoering leverbaar zijn, kunnen we daar nog een stap bovenop doen.

Ook andere pompen uit ons programma worden veelvuldig ingezet in chemische en petrochemische toepassingen, zoals de emissievrije Wanner Hydra-Cell membraanpompen. Voor doseertoepassingen, in vergelijk met traditionele doseerpompen, biedt de Wanner Hydra-Cell membraanpomp lagere energiekosten, minder onderhoud en een virtueel pulsatievrije dosering. Resultaat is een doseer nauwkeurigheid die hoger is dan vereist wordt in de API 675 norm.