Met de komst van API genormeerde pompen binnen haar leveringsprogramma, ziet PromoTec ook een toenemende vraag naar pompen vanuit de olie en gas markt. Vanuit jarenlange ervaring  hebben wij een breed pakket pompen opgebouwd en  beschikken wij over een enorme kennis voor het maken van een passende pompselectie.

In de olie en gas wordt vooral gelet op de betrouwbaarheid en veiligheid. Voldoet de pomp aan de hoge technische eisen, de industriële normen als API en ATEX en hoe zit het met de standtijd. Processen zijn veelal zwaar en moeilijk. De pomp moet robuust zijn en met een minimum aan onderhoud optimaal presteren.

PromoTec levert voor deze markt zowel de API-genormeerde pompen voor het hart van de installatie als ook pompen voor toepassingen in de periferie, zoals doseren, koelen, circuleren en analysepompen. Ook ATEX gecertificeerde pompen en hermetisch gesloten emissievrije pompen horen tot ons leveringsprogramma.

Pompen die zijn gefabriceerd volgens de API-norm (American Petroleum Institute) bieden de zekerheid dat deze voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden door de olie en gas markt.

De Wanner Hydra-Cell membraanpompen zijn bij uitstek geschikt voor de vele toepassingen binnen de olie en gas markt. De pompen zijn gebouwd zijn volgens de laatste normen, eisen en wet-en regelgeving. Of het nu gaat om pompen volgens API674- /API675-standaarden, of ATEX 2014/34/EU.

De membraanpompen pompen zijn geschikt voor capaciteiten van enkele liters per uur tot ruim 15 m³ per uur en drukken tot 345 bar. Daardoor vinden ze hun toepassing in injectie van bijvoorbeeld polymeren, methanol, en boormodder en het doseren van vele chemicaliën.

Overigens ook de andere pompen uit ons programma worden ingezet in olie en gas industrie, zoals onze asafdichtingsloze emissievrije magneetgedreven pompen en niet in de laatste plaats onze indrukwekkende range busmotorpompen, ontworpen en gebouwd volgens API685 norm.