Welke merken levert PromoTec?

PromoTec heeft met veel van de fabrieken, waarvoor zij distributeur is, een relatie die teruggaat tot in de jaren zeventig en tachtig.
In de loop der jaren hebben wij een breed èn diep leveringsprogramma aan werkingsprincipes opgebouwd, zowel in centrifugaalpompen als verdringerpompen, meest sealless, aangevuld met industriële dempers.

Onderstaand een overzicht van de merken die wij voeren.

PromoTec pumps

Onze merken

De Wanner Hydra-Cell hydraulisch gebalanceerde membraanpomp is mede dankzij zijn specifieke kenmerken en daardoor zeer breed toepassingsgebied een buitengewoon succesvolle en veel toegepaste pomp. De lekvrije en onderhoudsarme pompen vinden hun toepassing o.a. in de offshore, chemie, petrochemie, voedingsmiddelen, industriële reiniging en carwash. PromoTec is al sinds 1984 exclusief distributeur en servicepunt voor Wanner Hydra-Cell pompen, voor de Nederlandse markt.

Lees verder

PromoTec levert als pompspecialist al sinds de vroege jaren ’80 magneetgedreven centrifugaalpompen, turbinepompen en schottenpompen.

Begonnen als exclusief distributeur van de bekende fabriek Caster, later van M Pumps (voorheen 3M Pumps), Rotos (van de Italiaanse Aturia groep) en inmiddels ook van Greenpumps, eigenaar en producent van de Caster pompen en spares.

PromoTec heeft een grote klantenkring waar Caster en Rotos pompen nog volop in gebruik zijn. Wij hebben de complete historie in archief van alle (geleverde) pompen en spares vanaf 1984 en kunnen u dus altijd aan de juiste informatie en selectie helpen. Nagenoeg alle Caster modellen zijn 1 op 1 uitwisselbaar met Rotos en Greenpumps modellen, dit geldt ook voor de onderdelen. Omdat wij lange tijd Caster vertegenwoordigd hebben, kunnen wij makkelijk de link leggen, de kennis en herkenning van alle modellen en lijnen is nog in huis!

Lees verder

Greenpumps is een Italiaanse producent van een breed pakket magneetgedreven centrifugaalpompen, turbine pompen, schottenpompen en wankelschijfpompen, werkingsprincipes waarmee PromoTec vanaf de jaren 80 ervaring heeft.

Bijzonder aan Greenpumps is dat zij exclusief de rechten hebben om als producent ook de pompen en onderdelen van de voormalige uiterst succesvolle “Caster Magnetic Drive Pumps” te mogen produceren. Sinds 2009 is Greenpumps officieel eigenaar en daarmee geautoriseerd om Caster pompen en onderdelen te produceren en distribueren. Omdat wij lange tijd Caster vertegenwoordigd hebben, is de kennis, ervaring èn de historie van al deze pompen beschikbaar!

LEES VERDER
Hermag Pumps

Met Hermag Pumps busmotorpompen, ook wel canned motor pompen genoemd, geven wij een vervolg op onze lange historie met  de verkoop en levering van de Nikkiso busmotorpompen in Nederland. Hermag busmotorpompen zijn ontwikkeld met een Japanse partner en worden in Europa geproduceerd. Deze emissievrije centrifugaalpompen zijn o.a. leverbaar in EN-ISO2858 en in API685 uitvoering.

Lees verder
Albin luchtgedreven membraanpompen en slangenpompen

Albin Pump, gestart in Zweden in 1928 als producent van industriële slangenpompen naar Zweeds ontwerp, nu gevestigd in Frankrijk. Geschikt voor de meest uiteenlopende procescondities die veel andere soorten verdringerpompen niet aankunnen.

Albin slangenpompen zijn breed inzetbaar in vele industrieën, w.o. chemie, farma, cosmetica, OEM, voedingsmiddelen, waterbehandeling, verf en pigmenten, agri en biogas, papierindustrie en laboratoria.

Albin levert ook een wel heel unieke revolutionaire serie luchtgedreven dubbele membraanpompen. De kleine reus, zoals hij ook wel genoemd wordt, biedt 70% minder pulsatie, 30 tot 50% lager luchtverbruik, een lager geluidsniveau en 3 tot 5 keer langere standtijd van de membranen.

Lees verder / slangenpompen Lees verder / LUCHTGEDREVEN MEMBRAANPOMPEN

Albany Pumps, gevestigd in de UK, produceert een brede range aan tandwielpompen, schroefspindelpompen en lobbenpompen, zowel standaard als op maat naar klantwens gefabriceerd.

Albany bestaat al 120 jaar en levert in meer dan 123 landen wereldwijd. PromoTec vertegenwoordigt Albany sinds 1990.

Lees verder

Codip buismembraanpompen verkoopt PromoTec al sinds 1978. Het is een ingenieus werkingsprincipe waarmee niet iedereen bekend is.

De essentie van het ontwerp van deze luchtgedreven membraanpomp is de dubbele scheiding van het product van de buitenlucht en haar lage luchtverbruik.

Lees verder

Flowguard pulsatie- en waterslagdempers en thermische expansievaten van fabrikant Coorstek, beschermen uw systeem tegen drukschommelingen, waterslag en thermische expansie en verhogen de veiligheid en nauwkeurigheid. Pulsaties en waterslag leiden immers tot drukstoten die in veel systemen ongewenst zijn. Ook thermische expansie in gesloten leidingsystemen door bijvoorbeeld opwarming van de zon, is uit oogpunt van veiligheid meestal ontoelaatbaar.

PromoTec is sinds 1973 exclusief distributeur van Flowguard voor zowel Nederland als België.

Lees verder