De lekkerste snoepjes met Wanner Hydra-Cell sealless membraanpomp

Extruder toepassing membraanpomp

In zijn extrusie toepassing koos onze klant CP Extrusion uit Purmerend voor onze Wanner Hydra-Cell MT8 doseerpomp voor het injecteren van kleur en smaakstoffen op waterbasis, glycerine 80% en vloeibare sorbitol. De capaciteit ligt tussen 0,23 l/h en 30,3 l/h, de maximale persdruk is 240 bar – 80 bar continu.

sealless membraanpomp

CP Extrusion is gespecialiseerd in extrusiesystemen voor zoetwaren en petfood. Zij ontwikkelen en bouwen gebruiksvriendelijke machines van hoge kwaliteit, van complete turn-key extrusie- gebaseerde productielijnen tot kleinere onderdelen en apparatuur voor bestaande productielijnen.

Extruderen is een techniek waarbij middels schroeven diverse processtappen in 1 machine kunnen worden gerealiseerd, om de vervolgens met matrijzen eindloze gevormde strengen te produceren. In dit geval, in de voedingsmiddelen industrie: producten als dropstaafjes, zure matten en dierensnacks. In de extruder vinden verschillende processtappen plaats, waaronder het mengen, koken, ontvochtigen en kleur- en smaakinjectie. Dit laatste gebeurt met doseerpompen.

Sealless membraanpomp voor extruder toepassing

CP Extrusion had eerder ervaring met membraan- en plunjer doseerpompen, maar die gaven veelal te veel pulsaties en die zijn in het proces niet gewenst. Ook was vervuiling van de kleppen aan de orde, met stilstand tot gevolg. De slaglengte verstelling was beperkt qua gebied en automatische slaglengte verstelling een dure optie.

Met deze pomp kan CP Extrusion een volautomatisch systeem leveren met daarin een pomp zonder pulsaties en met compacte bouwvorm. Ook is de Wanner Hydra-Cell pomp geschikt voor meer viskeuze vloeistoffen en vloeistoffen die deeltjes bevatten.

Wanner Hydra-Cell membraanpompen zijn 100% lekvrij door hun ontwerp.

Overige voordelen:

– door de triplex (3) membraan uitvoering geven deze doseerpompen een pulsvrije lineaire flow, geen pulsatiedempers nodig  

– elektronische flow-controle verhoogt de accuratesse en betrouwbaarheid van de pomp

– geen seal of pakking onderhoud nodig, vanwege het sealless ontwerp

– ingebouwd drukventiel beschermt de membraanpomp

– compacte bouw spaart ruimte

– kan vaste deeltjes verpompen met een grootte van max 200 micron

– verkrijgbaar in ruime keuze materialen: roestvaststaal 316, Hastelloy-C, Alloy 20, PVC en PVDF

Tevreden klanten
Bij enkele klanten van CP Extrusion zijn de pompen inmiddels enkele jaren naar grote tevredenheid in gebruik, zoals de heer De Jonge Van CP Extrusion zelf zegt: “in sommige installaties zitten wel 12 doseerpompen. Onze klanten zijn zeer tevreden met de automatische en traploze regeling van ons systeem. Daarnaast is de kwaliteit van het eindproduct ook beter en de productie minder kwetsbaar voor storingen en instelfouten.”

Pulsatievrije sealless doseerpomp

Kijk voor meer informatie, ook met mooi filmpje met uitleg van het
werkingsprincipe op: https://promotec.nl/wanner-hydra-cell-triplex-doseerpomp-model-mt8/

Of bel ons om erachter te komen of uw proces ook gebaat zou zijn met deze pulsatievrije pompen!

Zoek jij een afwisselende job?