RO systeem mestverwerking

Een Wanner Hydra-Cell pomp in een mestverwerkingsinstallatie maakt het mogelijk om uit mest loosbaar en herbruikbaar water te maken.

RO systeem voor mestverwerking met Wanner Hydra-Cell membraanpomp

Varkensmest bestaat 90% uit water. De vaste stof wordt afgevoerd. Het water wat overblijft wordt middels een RO systeem gefilterd en geloosd op het oppervlaktewater.

De membranen, leidingen en de pomp van het RO systeem moeten maandelijks gereinigd worden met een zoutzuuroplossing om de aanslag te verwijderen die door scaling van zouten ontstaat.

Conventionele plunjerpompen kunnen door hun ontwerp slecht tegen zout aanslag. De Wanner Hydra-Cell hydraulische membraanpompen zijn daarentegen door hun ingenieuze constructie ideaal geschikt voor deze toepassing.

Wanner Hydra-Cell G35 pompset
Wanner Hydra-Cell pomp model G35 gietijzer, samengebouwd met motor, koppeling en beschermkap op fundatieplaat

Het medium is namelijk volledig gescheiden van het aandrijfgedeelte wat als voordeel heeft dat er volstaan kan worden met een pompkop van gietijzer en Buna-N membranen.

De installatie heeft ook positieve gevolgen voor het milieu, want mede door de mestverwerkingsinstallatie heeft onze klant minder mesttransporten. Een gedeelte van de verwerkte mest (60% schoon water) wordt hergebruikt binnen het bedrijf.

Zoek jij een afwisselende job?