Abrasieve vloeistoffen verpompen

Case story Abrasieve vloeistoffen met membraanpomp

Wanner Hydra-Cell pomp voor abrasieve vloeistoffen

Deze Wanner Hydra-Cell membraanpompset is klaar voor een uitdagende klus!
Onlangs heeft een fabrikant van rubber componenten gekozen voor deze pomp vanwege de unieke eigenschappen.

Voor het vullen van de mallen, wat betrouwbaar en nauwkeurig moet gebeuren, wordt een circulatiestroom gaande gehouden om de viskeuze grondstof homogeen te houden.

De vloeistof bevat zeer slijtende kleurpigmenten van titanium en wordt op temperaturen tot 70°C verpompt. De bestaande pompen gaven al snel onvoldoende druk om de weerstand tijdens het vullen van de mal te overbruggen.

De Wanner Hydra-Cell pompen zijn door het unieke werkingsprincipe in staat moeiteloos de vloeistof onder 20 bar te circuleren bij nauwkeurigheden van circa 3%. De pomp is zeer slijtbestendig en ongevoelig voor de vaste delen, die tot 0,5mm groot kunnen zijn.

Daarnaast heeft PromoTec uiteraard berekend welke vloeistofsnelheid het meest optimaal is voor deze abrasieve vloeistof.

Wanner Hydra-Cell pompen zijn zeer geschikt om slijtende vloeistoffen te verpompen zonder schade en met lange standtijden. Door de constructie van het pomphuis, de unieke verticale klepconstructie en de slijtvaste hydraulische gebalanceerde membranen, zijn deze pompen bij uitstek geschikt voor het verpompen (onder hoge druk) van vloeistoffen met slijtende componenten.

De Wanner Hydra-Cell pomp is een sealless (asafdichtingsloze) pomp. Bekijk  hier een helder filmpje met uitleg over het werkingsprincipe. Het vloeistofgedeelte wat volledig gescheiden is van het aandrijfgedeelte, waardoor de pomp geschikt is voor enorm veel toepassingen.

Zoek jij een afwisselende job?