Pulsatievrij doseren voor farmaceutische gigant

Wanner Hydra-Cell doseerpomp membraanpomp

Voor de ontwikkeling van een modulair productieproces wilde een groot farmaceutisch bedrijf een pulsatievrije flow met zeer lage capaciteit, maar ook met de mogelijkheid om de capaciteit maar liefst 1000 keer te verhogen.

Individuele bestanddelen worden samengevoegd op basis van specifieke vereisten voor elk medicijn of product. Dit vereiste een breed scala aan debieten en persdrukken, evenals de mogelijkheid om van lage naar hoge viscositeit te kunnen werken.

Een tandwielpomp werd getest, maar bleek te inconsistent om de uitdagingen aan te gaan.Membraandoseerpomp zonder pulsaties

Het bedrijf probeerde toen een Wanner Hydra-Cell Metering Solutions MT8 pomp. Met zijn sealless ontwerp, met meerdere membranen, kan deze MT8 membraanpomp vloeistoffen met een lage tot hoge viscositeit verwerken en een lineaire, pulsatievrije flow leveren zonder de behoefte aan dure pulsatiedempers.

Model MT8 is ook ideaal voor de lage capaciteit die soms bij hoge drukken nodig is.

Om het modulaire productieconcept met een turndown ratio van 1.000 op 1 te realiseren, is een maatwerk motor met een encoder voor vectorbesturing toegepast. De klant was zeer tevreden: 18 maanden na de eerste installatie, zijn nog 10 van deze MT8 doseerpompsets in hun productie ingezet.

Wanner Hydra-Cell is voor deze toepassing gekozen om de volgende redenen:

  • Triplex-membraanontwerp zorgt voor een vrijwel pulsatievrije lineaire stroom.
  • Overtreft API 675-prestatienormen.
  • Betrouwbaar verpompen van vloeistoffen met hoge en lage viscositeit.

    MT08 doseerpomp toepassing membraanpomp voor farma

Kijk voor meer informatie, ook met mooi filmpje met uitleg van het
werkingsprincipe op: https://promotec.nl/wanner-hydra-cell-triplex-doseerpomp-model-mt8/
Of bel ons (035-6282280) om uw doseertoepassing te bespreken.

Zoek jij een afwisselende job?