Nieuwe Wanner Hydra-Cell® T-serie hogedruk sealless multi-membraanpompen

Niewe pulsvrije multi membraanpomp
Wanner Hydra-Cell multi-membraanpomp Q serie

Wanner Hydra-Cell breidt zijn T-serie membraanpompen uit met de introductie van twee nieuwe hogedrukvarianten van de API 674 sealless triplex multi-membraanpompen.

De nieuwe modellen zijn de T200P en de T200Q.
Model T200P membraanpomp heeft een capaciteit van 280 l/m en een maximale persdruk van 276 bar. Model T200Q heeft een maximale druk van 310 bar en een maximale capaciteit van 246 l / m.

Quintuplex membraanpomp
Q serie met 5 membranen

Zoals bij alle Wanner Hydra-Cell T- en Q- serie membraanpompen, voorzien ook deze twee nieuwe modellen in een volledig asafdichtingsloos en pakkingsvrij API 674 ontwerp, dat elke vorm van lekkage, gevaar en hoge kosten die gepaard gaan met pakkingen en asafdichtingen elimineert.

Dat resulteert in verlaging van de “life cycle” kosten (“cost of ownership”) en een aanzienlijk langere levensduur dan andere API 674 concurrerende pomptechnologieën.

Met een rendement van tenminste 90% hebben de membraanpompen lagere energiekosten dan centrifugaalpompen en een veel lagere behoefte aan onderdelen voor onderhoud dan traditionele plunjerpompen. Wanner Hydra-Cell pompen kunnen ook werken met een gesloten of geblokkeerde zuigleiding en voor onbepaalde tijd zonder schade drooglopen, omstandigheden die bij de meeste andere pompen forse en veelal onherstelbare schade toebrengen.

De T- en Q serie multi-membraanpompen van Wanner Engineering zijn triplex respectievelijk quintuplex membraanpompen. De triplex pompen zijn uitgevoerd met een drietal membranen terwijl de quintuplex pompen uitgevoerd zijn met 5 membranen. 
Met deze uitbreiding zijn binnen de T- en Q- serie membraanpompen nu totaal 10 verschillende multi-membraanpompen beschikbaar.

Bekijk de film met uitleg van de werking:

Door het unieke diafragma-ontwerp kunnen Wanner Hydra-Cell membraanpompen abrasieve vloeistoffen met minder slijtage verpompen dan tandwiel-, schroef- of plunjerpompen, waardoor minder onderhoud nodig is en ongeplande stilstand en reparatiekosten worden geëlimineerd.

Ontworpen voor gebruik in de olie- en gasproductie, blijken deze nieuwe lekvrije pompen ook ideaal te zijn voor chemische en petrochemische procestoepassingen en hogedrukreinigings-systemen.

Feitelijk elke toepassing waar hoge eisen aan de pomp gesteld worden, is interessant voor deze membraanpompen. Voor onafgebroken hoge prestaties, vaak in moeilijke omstandigheden, zijn succesfactoren van de pomp als betrouwbaarheid, veiligheid, energie-efficiëntie en minimale downtime cruciaal.

Voor meer informatie: https://promotec.nl/producten/wanner-hydra-cell/ Of leg ons uw toepassing voor via info@promotec.nl of bel op 035-6282280

Zoek jij een afwisselende job?