Hermag busmotorpomp voor melkzuur

Hermag busmotorpomp
Hermag busmotor centrifugaalpomp
Hermag canned motor pump - pumps for life

Het was PromoTec die lang geleden de eerste busmotorpompen in Nederland leverde en dat met groot succes ruim 28 jaar heeft mogen doen. Het is PromoTec die, met de vertegenwoordiging van het Europees fabrikaat HERMAG busmotorpompen, hier nu een vervolg aan heeft gegeven. HERMAG busmotorpompen voldoen volledig aan de huidige Europese ISO en ATEX normering.

Het was een van onze oude relaties, met veel oude, oorspronkelijk door PromoTec geleverde busmotorpompen nog in bedrijf, die veel belangstelling had voor onze nieuwe HERMAG busmotorpompen. Hij zei ons dat niet alleen de levertijd van busmotorpompen als extreem lang wordt ervaren (minimaal 8 maanden), maar ook onderdelen moeilijk leverbaar zijn en de prijzen voor pompen en onderdelen exorbitant hoog zijn. De vraag aan ons: wat zou PromoTec hier tegenover kunnen stellen?

Melkzuur toepassing
Al gauw kregen wij de mogelijkheid om een voorstel neer te leggen voor een pomp, geschikt voor het verpompen van een hoge concentratie melkzuur met een capaciteit van 3,5 m3/uur en een opvoerhoogte van ruim 20 mvk bij een temperatuur van max 90°C. Daarbij werd als eis gesteld een competitieve prijs én een korte en bovenal betrouwbare levertijd.

Hermag busmotorpomp

PromoTec was verheugd tot overeenstemming te komen voor levering van een HERMAG canned motor pomp type CH50-32, afmetingen en performance volgens EN-ISO 2858, voor plaatsing in ATEX zone 2.

De pomp is uitgerust met HPB radiale lager-conditie-monitor, met de mogelijkheid tot uitlezing door middel van een 4-20mA signaal in de controlekamer van de klant. De busmotor is thermisch beveiligd met PTC’s (thermokoppel).

Afgesproken werd dat de pomp met een levertijd van 16 werkweken geleverd zou worden. De levertijd was cruciaal voor de uitvoering van het project van de klant. De schrik sloeg ons echter om het hart toen kort na het plaatsen van de opdracht onze fabriek vanwege het uitbreken van het COVID 19 virus, kortstondig moest sluiten. Na heropening van de productie werd alles in het werk gesteld om de opgelopen vertraging teniet te doen en toch op tijd te kunnen leveren.

En er werd op tijd geleverd! 
Reden om nog een tweede pomp aan te kopen, die zelfs nog voor het verstrijken van de overeengekomen levertijd werd afgeleverd.

Belangrijke voordelen van de HERMAG canned motor pomp zijn:

– Volledige lek- en uitstootvrij

– Geen dynamische asafdichtingen, dus geen falende mechanical seals, hoge betrouwbaarheid

– Compact ontwerp, afmetingen en performance volgens EN-ISO 2858

– Laag geluids- en vibratieniveau

– Geen smeerolie (de glijlagers worden door de verpompte vloeistof gesmeerd)

– Dubbele veiligheid door dubbele afscherming van de te verpompen vloeistof, ‘’second containment’’

De CH serie is een standaard ontwerp van Hermag, met een relatief korte levertijd.

CH – Standaard ontwerp, holle as

Capaciteit           :max 300 m3/uur
Opvoerhoogte :max 110 mwk
Vermogen :max 110 KW
Temperatuur :max 120 °C
Hermag canned motor pomp
Compacte maatvoering

Lees meer over de vele bewakingsmogelijkheden van de Hermag busmotorpompen.

En neem contact met ons op als u een veilige en betrouwbare pomp zoekt met alle bovengenoemde voordelen en een korte en betrouwbare levertijd!

 

 

 

 

 

 

 

Zoek jij een afwisselende job?