Cubitainerreinigingskid voor hergebruikt water

Voor een verhuurder van cubitainers, die gereinigd worden met hergebruikt water, vormden de pompen een dagelijkse kopzorg.

Het water wordt voorverwarmd tot 80°C en er kunnen vaste delen en zeepresten in achterblijven. Zijn plunjerpompen konden de combinatie van heet en vervuild water niet aan en hadden onacceptabel korte standtijden. Daarnaast moesten de motoren bestand zijn tegen opwarming van 24 keer per dag aan-/uitschakelen van het systeem.

In het algemeen zijn er 3 methoden voor cubitainer-reiniging:
1. altijd vers en schoon water gebruiken
2. water hergebruiken door het te reinigen en filteren
3. water hergebruiken, zoals het is

Optie 3 is financieel de meest aantrekkelijke. Dit scheelt immers een dure filterinstallatie, filters regelmatig vervangen en het onderhoud ervan. Alleen stelt deze optie hogere eisen aan de pompen. Hier komt de Wanner Hydra-Cell pomp in beeld !

Industriele reiniging Industrial cleaning IBC reinigingWanner Hydra-Cell pompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van hergebruikt water en onderscheiden zich door een lange levensduur in deze toepassing, door de volgende eigenschappen:

  • ongevoelig voor vuil, vaste delen geen bezwaar
  • robuuste constructie
  • lagere onderhoudskosten en lager energieverbruik dan conventionele pomp
  • kortom: zeker, zuinig en zorgeloos!

PromoTec inventariseerde de behoeften en mogelijkheden en bood een frame aan met daarin 3 Wanner Hydra-Cell pompen voor 15 liter/minuut bij 160 bar en 1 Wanner Hydra-Cell pomp van 60 liter/minuut bij 60 bar.
De motoren zijn in het frame boven de pompen geplaatst, overbrenging vindt plaats met een V-riem en pulleys.

PromoTec bood de klant het gemak van de engineering en oplevering van een compacte skid met pompen en aandrijvingen in één, klaar voor gebruik.

Om de capaciteit van de pompen waar nodig aan te passen zijn 4 frequentieregelingen ingezet. Deze zorgen ook voor een soepele start-up (waardoor geen piekbelasting) van het systeem. Uiteraard is het hele systeem volledig conform CE, o.a. te zien aan de beschermende plaat.

Met dit systeem is de klant van zijn kopzorgen verlost en zijn de standtijden nu naar volle tevredenheid. Het systeem draait inmiddels ruim 8 jaar probleemloos.

Zoek jij een afwisselende job?