Waterzuiveringsinstallatie verhoogt efficiëntie en betrouwbaarheid met Wanner Hydra-Cell pompen

Wanner Hydra-Cell RO pumps at Apatec

Wanner Hydra-Cell (RO) Process pumps installed at APATEQ

Waterzuiveringsinstallatie verhoogt efficiëntie en betrouwbaarheid met Wanner Hydra-Cell pompen voor corrosieve vloeistoffen met vaste deeltjes

Een groot Indiaas waterzuiveringsbedrijf heeft de efficiëntie en betrouwbaarheid van zijn waterzuiveringsinstallatie verhoogd naar 20 uur bedrijf per dag dankzij inzet van Wanner Hydra-Cell asafdichtingsloze membraanpompen.

Corrosieve vloeistoffen met vaste deeltjes
De fabriek, die de installatie runt voor een farmaceutische organisatie, had voorheen vertragingen of downtime vanwege frequente lekkages en een gebrek aan betrouwbaarheid in kritieke pompen. Het bedrijf achterhaalde het probleem snel en vond in samenwerking met Wanner International een oplossing. De Wanner Hydra-Cell pompen konden met gemak een reeks corrosieve chemicaliën en vloeistoffen met een hoog gehalte aan vaste stoffen aan.
In het oude systeem moesten pompen op lagere snelheden draaien. De productie stopte vaak, wat betekende dat het niet ongebruikelijk was om een ​​dag te verliezen door downtime. Dit werd veroorzaakt doordat deeltjes in de vloeistof vast kwamen te zitten in de pakking, die om de paar dagen vervangen moest worden. Dit duurde tussen de vier en vijf uur, en de plunjers gingen slechts drie tot vier maanden mee.

Flinke kostenbesparingn gerealiseerd
De Wanner Hydra-Cell pomp zonder asafdichting loste deze problemen op, met een hoge betrouwbaarheid en weinig onderhoud waardoor lage bedrijfskosten werden gerealiseerd. De pompen besparen het bedrijf elk jaar miljoenen dollars.

Omdat het waterzuiveringsbedrijf zijn klant factureerde per liter verwerkte vloeistof, betekende lekkage dat het bedrijf in feite geld over de balk gooide. Erger nog, als de fabriek zou worden gesloten, zou er helemaal geen geld worden gegenereerd. De fabriek draait nu 20 uur per dag en de Wanner Hydra-Cell-pompen draaien permanent.

Paul Davis, managing director van Wanner International, zei: “Door samen te werken met dit multinationale waterzuiveringsbedrijf, waren we in staat om een ​​efficiënte en betrouwbare pompoplossing te ontwerpen en te installeren, waarmee we deze operationele problemen in één klap konden oplossen.Onze innovatieve Wanner Hydra-Cell membraanpompen helpen bedrijven tijd, geld en middelen te besparen en waterverwerkingsinstallaties efficiënter en winstgevender te maken.”

Hogedrukpompen voor Reverse Osmose
Wanner International levert het Indiase bedrijf meer dan 100 pompen per jaar voor omgekeerde osmose (RO), de behandeling van effluent en industrieel afval. Daarnaast levert Wanner International al jaren ultrahogedruk omgekeerde osmose (RO) procespompen aan verschillende bedrijven in de waterindustrie, waaronder APATEQ, fabrikant van op maat gemaakte waterbehandelingssystemen (zie de foto). 

Ga voor meer informatie naar www.hydra-cell.co.uk/ROpumps of lees deze pagina.
Direct telefonisch contact? Bel ons op 035-628 2280.of stuur een terugbelverzoek via de website.

Zoek jij een afwisselende job?