Noviteit op dempergebied: de inline sealless Musketeer demper

Hamerende leidingen? Veel lawaai in de procesomgeving? Dit zijn veelgehoorde klachten in de praktijk die makkelijk verholpen kunnen worden door het inzetten van dempers.

Ook scheelt toepassing van dempers in de kosten: denk aan pompen waarvan door piekdrukken de membranen eerder slijten, slangen scheuren of waar de tandwielkast een kortere levensduur heeft.

De Musketeer inline sealless demper is er om deze issues in één keer eenvoudig te verhelpen. Nieuw op de markt maar in korte tijd al door vele bedrijven ingezet en omarmd!

Met haar innovatieve en eenvoudige ontwerp kan deze demper 80% van situaties waarin drukpieken van positieve pompen zich voordoen of hameren van leidingen door waterslag verhelpen.

Uitleg werking Musketeer demper

De 7 grote voordelen van de Musketeer demper:
– sealless / geen afdichtingen
– bevat weinig componenten
– geen lucht op locatie nodig
– universeel inzetbaar: zeer chemisch resistent
– geschikt is voor vloeistoffen met hoge temperaturen
– makkelijk instelbaar met een zichtbare pulsatie-indicator.
– de demper hoeft niet direct bij de pomp te staan, dit kan ook verderop in het leidingwerk (mits 1 bar tegendruk aanwezig).

De demper kan worden ingezet bij elektrische membraanpompen, slangenpompen, AODD pompen en in geval van waterslag bij centrifugaalpompen. Ook kunnen de inlet en outlet naar wens ingesteld worden.

Bekijk de productpagina met een link naar video’s en neem voor meer informatie contact met ons op.

Zoek jij een afwisselende job?