Afvalwater op stortplaatsen omzetten in drinkwaterkwaliteit met Wanner Hydra-Cell pompen

 

Wanner Hydra-Cell hoge drukpompen in RO systeem

Baanbrekend proces: afvalwater op stortplaatsen omzetten in drinkwaterkwaliteit met Wanner Hydra-Cell pompen

De afdichtingsloze pompen van Wanner Hydra-Cell maken de omzetting van afvalwater vanaf een vuilstort-plaats naar schoon water met drinkwaterkwaliteit mogelijk. Wanner Hydra-Cell heeft drie T100 ultra-hogedruk omgekeerde osmose (RO) procespompen geleverd aan APATEQ, fabrikant van waterbehandelingssystemen op maat.

APATEQ had voor een deel van de 5 RO-fasen hogedrukpompen nodig voor de verwerking van percolaat in een zuiveringsinstallatie, die wordt beheerd door de grootste particuliere vuilstortplaatseigenaar in Sicilië, Italië. In deze baanbrekende processen van APATEQ wordt het vervuilde water van de vuilstortplaats omgezet in schoon water met drinkwaterkwaliteit. Dit levert een onschatbare kostenbesparing èn milieuvoordelen op doordat de hoge kosten voor transport en behandeling van het percolaat naar een externe faciliteit op het Italiaanse vasteland komen te vervallen.

Interessante besparingen
APATEQ : “We hebben tientallen jaren ervaring in de water- en afvalwater industrie en de wereldwijde productie en commercialisering van industriële producten. Onze zakelijke en technische teams bestaan ​​uit toegewijde experts die streven naar milieubescherming en waterbesparing. Omdat Wanner Hydra-Cell-pompen hun betrouwbaarheid hebben bewezen, was dit de ideale oplossing voor gebruik met onze slimme waterbehandelings-systemen”.

Hoe gaat het in zijn werk?
APATEQ’s Ultra-filtration voorbehandeling verwijdert bijna 100% van de zwevende stoffen en micro-organismen uit het verontreinigde water. Daarna volgt een nabehandeling met een 3-traps omgekeerde osmose om het UF-permeaat te behandelen, dat de rest van de opgeloste zouten en andere oplosbare stoffen verwijdert. Het afvalwater wordt voldoende gezuiverd om drinkwaterkwaliteit te bereiken. Twee extra hogedruk omgekeerde osmosesystemen worden gebruikt om het volume van de eerste pekelstroom in de omgekeerde osmose-fase te verminderen.

 

wanner Hydra-cell model T100 werking

De Wanner Hydra-Cell-pompen werken tot 10 m³/uur @ 120 bar bij de twee hogedruk-omgekeerde osmosesystemen en tot 15 m³/uur @ 80 bar bij de omgekeerde osmose-fase 1.

Bij het verwerken van een hoge concentratie chloride in de procesvloeistof zouden de afdichtingen en pakkingen in concurrerende pompen zeer snel verslechteren. Door het afdichtingsloze ontwerp verwerkt de Wanner Hydra-Cell pomp op betrouwbare wijze corrosieve vloeistoffen, waardoor geen ongeplande uitvaltijd en verlaging van onderhoudskosten (normaal nodig om dure afdichtingen en pakkingen te vervangen).

Wanner Hydra-Cell’s afdichtingsloze ontwerp zorgt ervoor dat pomp model T100 betrouwbaar vloeistoffen kan verwerken die deeltjes bevatten van 0,1 tot 800 micron en geschikt is voor het verpompen van abrasieve stoffen met minder slijtage in vergelijk met axiale zuiger- of plunjerpompen.

Het ontwerp zonder afdichting onderscheidt de Wanner Hydra-Cell pomp van andere RO-pompen en vormt de basis van zijn lange levensduur. Veel van de vloeistoffen die in afvalstromen worden verpompt zijn schadelijk voor pompafdichtingen. De Wanner Hydra-Cell is bestand tegen chemische en corrosieve aantasting.

Zoek jij een afwisselende job?