Shear gevoelige vloeistoffen verpompen

Wanner Hydra-Cell pompen – ook voor shear gevoelige vloeistoffen

Het verpompen van shear gevoelige vloeistoffen kan problematisch zijn.  Shear helpt niet-newtonische vloeistoffen te stromen, maar te veel shear kan tijdelijke of zelfs onherstelbare schade veroorzaken aan de vloeistof. Wanner Hydra-Cell hydraulisch gedreven membraanpompen leggen slechts een geringe tangentiële spanning op de te verpompen vloeistof. Hierdoor zijn deze pompen zeer geschikt voor het verpompen van shear gevoelige vloeistoffen zoals polymeren, verven, coatings, kleurstoffen, inkten en latex oplossingen.

Shear gevoelige vloeistoffen verpompen met Wanner Hydra-Cell membraanpompen

Wat houdt shear in?
Zodra de te verpompen vloeistof het vat verlaat en de aanzuigleiding in gaat, begint de shear (het afschuiven) door de beweging van de vloeistof in het midden van de leiding in relatie tot de leidingwanden. Centrifugaalpompen geven doorgaans meer afschuiving tussen de draaiende onderdelen en de stationaire behuizing.

Waarom Wanner Hydra-Cell?
Omdat Wanner Hydra-Cell pompen geen ronddraaiende elementen hebben in contact met de verpompte vloeistof en geen zware inwendige toleranties hebben, veroorzaken zij minimale tangentiële belasting die shear veroorzaaWanner Hydra-Cell membraanpompkt.

Ook het gegeven dat Wanner Hydra-Cell pompen drie – tot wel vijf – individuele membranen in een enkele pompkop heeft, elk met zijn eigen horizontale terugslagkleppen, vermindert shear.

De vrije doorlaat van elke klep is groot, in verhouding tot de hoeveelheid vloeistof die het membraan verplaatst, zodat schuifspanning wordt geminimaliseerd.

Eén van Europa’s grootste verf -en coatingfabrikanten zet de Wanner Hydra -Cell pompen met succes in voor diverse toepassingen (ook doseren), onder meer vanwege de lage sheargevoeligheid van deze pompen.

Zoek jij een afwisselende job?