Magneetgedreven turbinepompen dragen bij aan versnelling van de energietransitie!

Hoe mooi is het dat wij met onze emissievrije pompen een bijdrage mogen leveren aan de versnelling van de energietransitie!

Het betreft hier een innovatie door een bedrijf dat zich het bieden van klimaat neutrale energie tot doel heeft gesteld. Dit doen zij door veilige waterstofbronnen om te zetten in hernieuwbare, emissievrije energie (lees: elektriciteit).

Waterstof is een gas, dus explosief en moeilijk op te slaan zonder compressor en zware druktanks. Mierenzuur (heeft niets met mieren te maken) is een vloeibare waterstofdrager. Waterstof gekoppeld aan een dragende vloeistof zoals mierenzuur, ook wel Hydrozine genoemd, kun je makkelijker toepassen als schone brandstof.

In het innovatieve aggregaat wordt CO2 toegevoegd aan waterstof om Hydrozine te maken. De brandstofcel in het aggregaat maakt schone elektrische energie van de waterstof. Bij gebruik wordt de toegevoegde CO2 weer uitgestoten. Een gesloten koolstofkring dus. Verder is er geen uitstoot. Dit komt omdat het geen verbrandingsproces is, maar het gevolg van een chemische reactie.

Als je enerzijds bezig bent met schone nieuwe energie, wil je anderzijds niet dat mierenzuur door lekkage van de pomp alsnog in contact komt met de mens en het milieu. Dit vraagt om lekvrije, dus magneetgedreven pompen.

Voor deze innovatieve toepassing wordt gebruik gemaakt van Greenpumps magneetgedreven turbinepompen.

Greenpumps magneetgedreven turbinepomp

Deze turbinepompen bieden een aantal significante voordelen:

  • verhoudingsgewijs lage capaciteit, grote opvoerhoogte
  • magneetgedreven, dus absoluut lekvrij = veilig!
  • een turbinepomp kan tot 20% gasinsluitingen verpompen zonder dat er een luchtblokkade ontstaat.
  • geschikt voor agressieve vloeistoffen.
  • geschikt voor hoge temperaturen.
  • compacte bouw, kort gekoppeld.
  • beperkt aantal slijtdelen van speciaal geselecteerde materialen garanderen lange standtijden en maken de pomp onderhoudsvriendelijk.
  • robuust ”solid block” pomphuis (dikwandig) bar maakt de pomp sterker en minder corrosiegevoelig dan gegoten pompen.

Magneetgedreven turbinepompen:
– capaciteit: tot 16 m3/uur
– opvoerhoogte: tot 200 mwk
– temperatuur: tot 315°C

Materialen: Roestvaststaal 316-L, Alloy 20, Incoloy 825, Hastelloy C-276, Duplex, en kunststoffen als Polypropyleen en PVDF

Lees meer over wanneer je een turbinepomp toepast.

PromoTec is exclusief distributeur van Greenpumps magneetgedreven pompen, de opvolger van de vroegere Caster pompen, destijds pionier op het gebied van magdrive pompen.

Lees meer over onze magneetgedreven pompen.

Het Italiaanse Greenpumps is niet alleen fabrikant van een standaardrange  magneetgedreven centrifugaal-, turbine- en schottenpompen, maar biedt ook pomp oplossingen voor speciale toepassingen. Toepassingen waar veel leveranciers en producenten “nee” moeten verkopen.

Greenpumps - Caster pompen

Zoek jij een afwisselende job?