Latex reinigen met Wanner Hydra-Cell membraanpomp

Innovatief pompconcept voor latex/kunstharsreiniging

Het reinigen van containers en tanks waarin latex of kunsthars heeft gezeten, is geen kinderspel. ‘Verse’ producten zijn nog relatief eenvoudig te reinigen, maar zodra het product in aanraking is geweest met zuurstof wordt het hard. Dit uitgeharde product blijft op de wanden van de tank achter en is met de huidige systemen zeer moeizaam te verwijderen.

Latex reinigen met Wanner Hydra-Cell pomp
De huidige systemen (recirculatie van loog/ water op ca. 85°C) werken met een pompdruk van 8 à 9 bar en krijgen het meeste van de aangekoekte afzettingen wel weg. Soms is het echter nodig de restanten met de hand (polijsten, schuren, etc.) te verwijderen.

De EFTCO Cleaning Codes stellen strenge eisen aan het begrip “schoon”.
Er mogen dan namelijk geen zichtbare sporen van het laatste product meer aanwezig zijn. Dit vergt nogal wat van de reinigingsinstallatie. Om met de huidige recirculatiesystemen een “schoon” resultaat te bereiken, vergt de totale reinigingscyclus veel tijd.

Halvering van reinigingstijden

PromoTec heeft, in samenwerking met een toonaangevend tankreinigingsbedrijf, een nieuw pompconcept ontwikkeld. Gebaseerd op het bestaande recirculatiesysteem, maar dan met een pompdruk van ca. 70 bar.

Met de combinatie van deze hoge druk, de reinigingsvloeistof (in dit geval een ontlakkingsmiddel) en de hoge temperatuur realiseren we verbluffend korte reinigingstijden. In sommige gevallen zelfs meer dan 50% korter dan de huidige reinigingstijden. Met dit systeem blijven er absoluut geen restanten meer achter op de wanden en is de tank of container absoluut “schoon”.

Kostenreductie

Schuren, polijsten etc. is dan ook niet meer noodzakelijk. Voor vlootbeheerders is dit uiteraard een extra voordeel, omdat de beschadigingen aan de tanks c.q. containers nihil zijn, deze zodoende veel langer meegaan en reparaties voorkomen worden. Ook kan men hierdoor overwegen tanks en containers van dunner (en lichter) materiaal te maken. Naast de kostenbesparing bij het “normale” reinigen, scheelt dit uiteraard ook in kostenbesparing bij de aanschaf van nieuw materieel en bij het brandstofverbruik (lichtere vrachtwagens).

Gegarandeerd lekvrij

Buiten de retourpomp (identiek aan die in de huidige recirculatie-systemen), passen we een magneetgedreven voordrukpomp toe en een Wanner Hydra-Cell hoge druk pomp.

Beide asafdichtingsloze pompen zijn aangepast door PromoTec en kunnen het agressieve reinigingsproduct ongekoeld verpompen tot een temperatuur van 95°C.

Deze zeer onderhoudsvriendelijke pompen garanderen een veilige en lekvrije bedrijfsvoering van de installatie.

Lees meer over Wanner Hydra-Cell pompen.

Zoek jij een afwisselende job?