Nieuw in ons programma: Hermag busmotorpompen

Eigenlijk moeten we zeggen: ‘’terug’’ in ons leveringsprogramma, want in de jaren 70 en 80 hebben wij vele busmotorpompen in de markt gezet.

Hermag busmotorpomp werkingBusmotorpompen, ook wel canned motor pompen genoemd, zijn sealloze centrifugaal-pompen.  

Deze lek- en uitstootvrije centrifugaalpompen worden vooral ingezet in de chemische en petrochemische industrie en de olie en gas markt, voor het volledig lekvrij en betrouwbaar verpompen van gevaarlijke stoffen.

De eisen t.a.v. operationele en milieutechnische veiligheid nemen steeds meer toe.

Hermag busmotorpompen zijn geschikt voor bijvoorbeeld het verpompen van explosieve, corrosieve, brandbare, giftige, vluchtige en licht ontvlambare vloeistoffen, zoals LNG, hydrocarbons en ammonia.

Voordelen van Hermag busmotorpompen:
+ Geschikt voor hoge druk en hoge temperaturen. Geen complexe asafdichtingen waardoor een hoge betrouwbaarheid en volledig emissievrij. Geen mechanical seals meer vervangen!

+ De rotor van de aandrijving is gevat in glijlagers die door de te verpompen vloeistof gesmeerd worden. Controleren en bijvullen van smeerolie niveaus is niet nodig.

+ Volledig geïntegreerde electromotor, dus geen lagerstoel, geen koppeling en dus ook geen uitlijning meer nodig.

+ De te verpompen vloeistof is dubbel afgescheiden van de atmosfeer. Primair door de rotorbus en secundair door het motorhuis. Deze ‘’secondary containment’’ geeft t.o.v. een magneetgedreven pomp een dubbele veiligheid.

Hermag Canned motor pump
Hermag busmotorpomp / Hermag Canned motor pump

+ Hermag biedt nog een extra voordeel ten opzichte van andere aanbieders: veel kortere levertijden!

Lees meer over de specificaties en technische informatie.

Zoek jij een afwisselende job?