Nieuw: Intelligent Pump Control voor Wanner Hydra-Cell pompen

Wanner Hydra-Cell Intelligent Pump Control

Wanner Hydra-Cell pompen worden al meer dan 40 jaar ingezet voor het probleemloos verpompen van koelvloeistof zoals nodig bij verspanende bewerkingen als boren, frezen, slijpen, ontbramen etc. Maar nu is er een nieuwe ontwikkeling: Wanner Engineering presenteert de “Intelligent Pump Control ™”.

Dit gepatenteerde besturingssysteem wordt gekoppeld aan de Wanner Hydra-Cell asafdichtingsloze, hydraulisch gebalanceerde, hogedruk membraanpompset.  Dit systeem omvat de pompaandrijving met geïntegreerde pompbesturing, waarbij de pompprestaties volledig gemonitord worden voor een volledige controle, maximale efficiency en betrouwbaarheid en energiekostenreductie.
Het “Intelligent Pump Control ™” besturings-systeem is compatible met CNC communicatie protocollen zoals o.a. ProfiBUS, ProfiNET, EtherNet IP, EtherCat, etc. en er zijn geen externe sensoren nodig.

Met behulp van “Intelligent Pump Control ™”  wordt koelvloeistof alleen gedoseerd in exact de juiste hoeveelheid op de juiste druk op de juiste plaats en op het juiste moment. Dit levert energiebesparingen tot 70%  op, er is geen overstort meer nodig en er gaat minder energie naar de koelunits die de koelvloeistof koud houden.

Energiebesparing voorbeeld Wanner Hydra-Cell Intelligent Pump Control
Voorbeeld
:
een CNC machine met 3 verschillende gereedschappen, die elk afzonderlijk om een verschillende koelvloeistof capaciteit vragen bij een persdruk van 40 bar.

Zo’n 50% energiebesparing wordt al bereikt door het efficiënter verpompen van de koelvloeistof op alleen die momenten dat er koelvloeistof voor de verspanende bewerking benodigd is. Nog meer energiebesparing valt te behalen door verminderd gebruik van de koeler voor de koelvloeistof.

Wanner Hydra-Cell Intelligent Pump Control membraanpomp besturingVoordelen van de
“Intelligent Pump Control™ “:

 • Consistente toevoer van koelvloeistof voor een consistent proces
 • ‘’Open loop control’’ – druksensoren niet nodig
 • Druk en capaciteit worden ingesteld en bewaakt – geen sensor nodig
 • Verschillende drukken voor verschillende gereedschappen in diverse processen worden geprogrammeerd in het hoofdprogramma van de CNC machine.
 • Geautomatiseerde waarschuwingen (‘’alerts’’) voor reguliere onderhoud intervallen om productiviteit te optimaliseren, betrouwbaarheid van de prestatie te waarborgen en ter voorkoming van downtime
 • Compatibel met CNC communicatie protocollen zoals ProfiBUS, ProfiNet, EtherNet IP, Ethercat, CANopen, Devicenet en Setpoint Converter.

Voordelen van de Wanner Hydra-Cell pomp in machinetool toepassingen:

 • bij slijpen: komen er < 10 micron deeltjes terecht in de koelvloeistof, moeilijk te filteren, maar geen probleem voor de ‘’sealless’’ Wanner Hydra-cell pomp, die vaste deeltjes kan verpompen.
 • bij boren: consistente capaciteit, onafhankelijk van de persdruk zorgt ervoor dat koelvloeistof bij de boor komt, zelfs in diepe gaten.
 • reinigen en ontvetten: gezien de ruime keuze aan materialen van de Wanner Hydra-Cell pomp kan deze vele chemische vloeistoffen probleemloos verpompen. Ook hergebruik van vloeistof met vaste deeltjes is geen probleem voor deze robuuste pompen. De hoge druk garandeert korte cyclustijden en hoge productiviteit.Wanner HYdra-Cell membraanpomp model G12 machinetool
 • ontbramen: zelfs bij drukken van 350 bar kan de Wanner Hydra-Cell pomp de hergebruikte vloeistof met metaaldeeltjes verpompen, zonder dure spoeling op afdichtingen en hoge onderhoudskosten.
 • als onderhoud nodig is aan de Wanner Hydra-Cell pomp, is dit heel eenvoudig. Omdat er geen dynamische afdichtingen in de pomp aanwezig zijn of krappe interne toleranties, kan service in elke standaard werkplaats plaatsvinden. Afhankelijk van de toepassing is jaarlijkse oliewissel en eens per 2-3 jaar een spare kit wissel voor het vloeistofgedeelte voldoende.
  Een echte ‘’fit and forget’’ pomp dus!

Bekijk het filmpje voor meer informatie.

Uiteraard is de “Intelligent Pump Control ™” ook voor andere Wanner Hydra-Cell pompen en op andere toepassingen verkrijgbaar. Denk aan industriële reiniging, waar gewerkt wordt met meerdere spuitlansen. Bel ons voor meer informatie of stuur een mail naar info@promotec.nl

Zoek jij een afwisselende job?