Betrouwbaar en pulsatievrij doseren in de farmacie

Wanner Hydra-Cell membraandoseerpompen

Farmacie-reus doseert veilig, betrouwbaar, efficiënt èn emissievrij met een hoge nauwkeurigheid en praktisch geen pulsaties.

Wanner International UK kondigde onlangs hun eerste opdracht aan voor een bestelling van 75 Wanner Hydra-Cell hydraulisch gebalanceerde membraandoseerpompen, die geleverd worden aan een van de grootste farmaceutische fabrikanten ter wereld.

Na intensieve tests verkoos het farmaceutische bedrijf de Wanner Hydra-Cell “Flow Chemistry” en “High Pressure Liquid Chromatography” (HPLC) pompen boven bestaande traditionele doseerpompen, vanwege het geavanceerde mechanische en hydraulische ontwerp. Dit ontwerp biedt een uitzonderlijk hoge reproduceerbare nauwkeurigheid met praktisch geen pulsatie, over een breed capaciteitsbereik. Daarnaast koos de klant voor de goede technische ondersteuning van Wanner International. Hun 50 jaar kennis en ervaring op het gebied van pomptechnologie en toepassingen leveren een echte toegevoegde waarde op voor het farmaceutische bedrijf.

Pulsatievrije doseerpomp voor farmaceutische industrie

De afdichtingloze pompen worden geïnstalleerd in een nieuwe productielijn voor het overbrengen, mengen en injecteren van zoutoplossingen, alcoholen en andere zouten, binnen een ATEX Zone 2-omgeving. De pomp levert een capaciteit van 1-14.000 liter/uur bij een persdruk van 30 bar.

Wanners toewijding aan onderzoek en ontwikkeling en de sterke bescherming van hun intellectuele eigendom, hebben het bedrijf in staat gesteld pompen verder te ontwikkelen en geschikt te maken voor deze toepassing. Dit heeft bredere gevolgen voor de hele farmaceutische industrie.

De Wanner Hydra-Cell-pompen zijn van cruciaal belang voor “Flow Chemistry” en HPLC-toepassingen en leveren extreem lage pulsaties, waardoor pulsatie-dempers overbodig zijn. Ook leveren de pompen een voorspelbaar en regelbaar debiet voor een consistent proces.

Paul Davis, Managing Director van Wanner International, merkte op: “Als je levensreddende en levens verbeterende medicijnen produceert, mag niets je in de weg laten staan. Deze pompen zijn perfect geschikt voor deze toepassing. Ze zullen de efficiëntie en productiviteit van de productielijn veilig en betrouwbaar maximaliseren en de kosten verlagen.”

Wanner Engineering USA ontwerpt en produceert de Wanner Hydra-Cell afdichtingsloze hydraulisch gebalanceerde membraan-doseerpompen, geschikt voor transfer-, injectie- en doseertoepassingen. Hiermee verbeteren klanten over de hele wereld hun processen door veilig, betrouwbaar, efficiënt en bovenal emissievrij te verpompen en tegelijkertijd het energieverbruik en de service- en onderhoudskosten te verlagen. Uiteindelijk draagt dit bij aan lagere “cost of ownership” en een duurzamere toekomst.

Lees meer over Wanner Hydra-Cell membraandoseerpompen, of neem direct contact met ons op voor uw toepassing

Zoek jij een afwisselende job?