Nieuw ontwerp Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor hoog viskeuze vloeistoffen

Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp viskeuze vloeistoffen

Vorige week was de nieuwe Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp voor hoog viskeuze vloeistoffen als primeur te zien op de Achema in Frankfurt, de beurs voor de procesindustrie.

Wanner Hydra-Cell Metering Solutions bieden hydraulisch gebalanceerde membraan-doseerpompen die de API 675-prestatienormen van ±1% steady-state nauwkeurigheid, ±3% lineariteit en ±3% repeatability overschrijden.

Het nieuwste ontwerp van de Amerikaanse fabriek Wanner Engineering, is een doseerpomp model P4HV met aangepast manifold. Deze heeft een grotere zuigaansluiting, centraal gepositioneerd met als voordeel dat de vloeistof direct de pompkamers instroomt. Dit maakt de pomp geschikt voor vloeistoffen met een hogere viscositeit. De achterliggende gedachte is om een ​​lagere vloeistofsnelheid in de pomp mogelijk te maken en wrijvingsverliezen te verminderen.

Door het ontwerp met meerdere membranen, levert de P-serie doseerpompen, met uitzondering van model P100, een nagenoeg pulsatievrije lineaire stroom. In tegenstelling tot conventionele enkel-membraandoseerpompen zijn pulsatiedempers niet meer nodig en is de dosering betrouwbaarder en veiliger. Minder pulsaties betekent minder spanning op het leidingwerk en minder kans op lekkage bij verbindingsstukken in het leidingwerk, met als resultaat dat onderhoudskosten als gevolg hiervan in de meeste gevallen worden geëlimineerd.
Vermindering van het geluidsniveau kan ook een groot voordeel zijn.

Van de Wanner Hydra-Cell doseerpompen worden de kleinere modellen met een krukas aangedreven, de grotere modellen, zoals model P4HV met een zogenaamde ‘’wobble plate’’ (een vlakke gepolijste plaat op een lager, zie afbeelding).

Wanner Hydra-Cell aandrijving met krukas

Wanner Hydra-Cell membraandoseerpomp met krukas

Wanner Hydra-Cell pomp uitleg werking

Wanner Hydra-Cell wobble plate

Zoals elke Wanner Hydra-Cell pomp kan ook dit nieuwe P4HV model membraandoseerpomp in veel gevallen vaste deeltjes verpompen (tot 500 micron), heeft de pomp een kleine footprint en is er een uitgebreide keuze in membraanmaterialen, die de pompen voor veel toepassingen geschikt maakt.

De Wanner Hydra-Cell membraandoseerpompen voldoen aan ATEX-classificaties voor gebruik in olie- en gastoepassingen en andere explosiegevaarlijke zones in de chemie bijvoorbeeld.

Lees meer over het werkingsprincipe van Wanner Hydra-Cell pompen of bekijk de video.
Of neem direct contact op met 1 van onze Wanner Hydra-Cell specialisten om uw toepassing te bespreken.

Zoek jij een afwisselende job?